Házasodna a gazda - ötödik rész tartalma

A Házasodna a gazda gazdái kezdik megtalálni a menyecskék közül a hozzávalót. Közben megkezdődött a harag és a féltékenység a lányok között. Bence gazda választott az ötödik részben! Házasodna a gazda – Szilveszter gazda
Tiszajenőn Szilveszter gazda aratásra indult, meghagyta a lányoknak, hogy vásároljanak be és főzzenek neki lecsót. A lányok fél óra alatt találták meg a légvonalban 250 méterre lévő vegyesboltot. Viki és Réka végül a helyi lakosoktól kért segítséget a falu egyetlen vegyesboltjának megtalálásához.
Szilveszter hiába várta az ételt délben, a lányok nem készültek el vele. Mire megérkeztek Szilveszternek dolga akadt, így csak átvenni volt ideje a kaját tőlük. A lányok nem örültek annak, hogy haza lettek küldve.
Szilveszter engesztelni próbálta később Vikit és elvitte motorozni. Viki bevallotta, hogy egyik palija mögé sem ült fel soha eddig. Búcsúba vitte Szilveszter a lányt és igyekezett a kedvében járni. Viki teljesen el volt varázsolva. Bevallotta, hogy még nem szerelmes Szilveszterbe, de jó úton haladnak. Viki azt is érzi, hogy mindketten nehéz természetűek.
Házasodna a gazda – Tomi gazda
Tomi gazda a Gyékényesi tóhoz vitte Katát, hogy őt is megismerje. Inkább Kata kérdezte ki Tomi gazdát a csónakázás alatt. Kata beszámolt arról, hogy fél évig volt csak házas. 3 éve külön van volt párjától, de talán még mindig szereti. Tomi gazda mindent megkérdezett…. puszit adjon neki, mellé üljön? Kati nagyon elutasító volt, szerinte még korai a dolog.
Kata később próbálta rávezetni Tomit, hogy annyira nem tetszik neki a gazda. Tomi nem értette meg, hogy Katának nem jön be. Azt hitte, hogy csak nehezen adja magát a lány. Szerinte nagyon nehezen nyílik meg a lány, de szépen mint a rózsa.
Házasodna a gazda – Bence gazda
Bence gazda elvitte Dorinát egy gyertyafényes randevúra a Tisza mellé. Dorina már nagyon várta ezt a randit, hiszen eddig mindig nélkülözte. Bevallotta neki, hogy belé tudna szeretni és már nagyon vágyik egy kapcsolatra. Bence ivott egy kicsit és bevallotta, hogy vonzódik Dorinához. Dorina már nagyon vágyott testi kontaktusra és szinte felkínálta magát. Bence csak egy puszira volt hajlandó, de a végén ajándékkal kedveskedett neki.
Házasodna a gazda – András gazda
András nem tudott dönteni a két lány között, ezért legjobb barátnőjét Marikát kérte meg, hogy segítsen neki. Marika kikérdezte a lányokat, hogy mit éreznek András iránt. A két lány mindent elmondott és Marikában megfogalmazódott a döntés. Marcsi nagyon akarja, szenvedélyes és féltékeny, azt javasolta, hogy inkább Orsit válassza.
András megfogadta Marika tanácsát és Orsit vitte el lovagolni. Szerinte remek lovas válhat Orsiból. Orsi megnyugodott, hogy András hagy neki szabadságot. Elengedi manikűröshöz és néha Budapestre. Elcsattant Andráséknál is az első puszi.
A gazdáknak választaniuk kellett, hogy kivel próbálják meg együtt. Lilu végigjárta a gazdákat és beszélgetett a lányokkal és a gazdákkal. Először Bence gazda lányait kereste fel. Dorina és Melinda is beleszeretett Bencébe, így valamelyikük szíve össze fog törni Bence döntése miatt.
Bence mindkét lánnyal jól érzi magát, de egyikbe sem szerelmes egyenlőre. Melinda csak 21 éves, tart attól, hogy még nem akar megállapodni. Dorina viszont már családot szeretne …és Bencét. Bence este felkereste a lányokat és közölte döntését. Melindát választotta, Dorinának mennie kellett. Dorina elsírta magát, nagyot csalódott, visszaadta Bence ajándékát. Közben Bence és Melinda között elcsattant az első csók is.