Házasodna a gazda - kinél maradt ott a nő?

A Házasodna a gazda produkció szerint nők ezrei kezdték el szerelmes leveikkel bombázni az RTL Klubon júniusban bemutatott nyolc férfit, de közülük csak a négy legnépszerűbbnek adott esélyt a romantikus-falusi párkereső. A nyüzsgő városhoz szokott nők sok vidám percet okoztak a pajták és termőföldek környékén, azonban véget ért, lement az utolsó adás - a kreatív főszerkesztővel elemeztük a látottakat. A tehetős vidéki gazdálkodók három- három nőt láttak vendégül otthonukban, s csupán néhány napjuk volt kideríteni, ki az, akit nem a műsorral járó hírnév és ismertség, hanem valós érzelmek hoztak a falusi párkeresőbe. Az már a műsor kezdetén kiderült, hogy a gazdák választottjai közül jócskán akadnak olyanok, akik nem ismerik fel a vasvillát, meglepődnek azon, hogy az út szélén libák totyognak és nem hattyúk, értetlenül néznek egy nyerítő lóra, és képtelenek biciklivel közlekedni. Ki maradt a választott párja mellett?
Szilveszter gazda, a tiszajenői férfi igencsak mellényúlt, mikor a több száz jelentkező közül a szexmunkás Indirát, a hidrogénezett Rékát és a túlságosan magabiztos Vikit választotta. A tanyabirtokos nem a szavak embere, ritkán sikerült beszélgetést kezdeményeznie, nem is került közel a lelkes lányokhoz. A "szeretsz kapálni?"-jellegű kérdésekkel zavarba hozta az aszfalton biztonságosabban közlekedő masnikkal díszített szőke nőt, végül mégis rá voksolt, nagy meglepetésre Rékát választotta. A pink nadrágos, fogszabályzós lány enyhén szólva is idegen elem a szalmabálák között, és a múlt heti adásban már fel is tette a kérdést, hogy ugyan, mit fog ő itt kezdeni magával. Az [origo] kérdésére Rubin Kristóf, a műsor kreatív főszerkesztője elmondta, hogy a pár nem maradt együtt, mert Réka nem tudott mit kezdeni magával a kietlen vidéki faluban, azaz mégsem jött be neki a koránkelés és a gumicsizma.
A birtokán magányosan élő Andrást már az első adás után sokan megsajnálták, mert a számára legkedvesebb Szilvi röviddel a megérkezés után otthagyta, mondván, őt egy másik férfi nagy szerelemben várja haza. Így a csalódott erdőgazdálkodónak csak két arajelöltje maradt, éltek is édes hármasban, mígnem eljött Lilu, és dönteni kellett: a karancskeszi gazda Orsit választotta, aki aztán egy bécsi kiruccanás alkalmával összetörte szívét. A szmogos, városi levegőt preferáló hölgy csak a műsor végén árulta el, hogy csupán egy kis vidéki ejtőzésre, gyerekkori nosztalgiára és kikapcsolódásra vágyott. A nyaralás bejött, a szerelem azonban ismét elkerülte a lovagias gazdálkodót. Bence, Hódmezővásárhely ismert állattenyésztője három csinos nőt költöztetett le a tanyára, akiket aztán lányregénybe illő helyszínekre cipelt randevúzni. Elsőként az idegesítően féltékenykedő Karinát tette ki a házból, majd sokat vacillált a szexuálisan túlfűtött Dorina és a visszahúzódó Melinda között. A lányokban hamar kialakultak az érzelmek, mindketten belezúgtak a lovas hercegbe, s féltékenység is akadt bőven. Bence Melindát választotta, noha előző este még Dorinával beszélgetett testi-lelki vágyairól a fülledt hangulatú tiszai stégen. Az újdonsült pár nem sok időt töltött kettesben az alföldi tanyán, első közös útjuk Velencébe vezetett, ahol jónéhány szerelmes csóknak, mézes-mázas hízelgésnek és közös ébredésnek lehettek tanúi a nézők. Mint a főszerkesztőtől megtudtuk, Melinda és Bence a forgatások után néhány hónapig még biztosan randizgattak, de a főiskolás lány nem akart leköltözni vidékre.
Tomi gazdához, Beleznára elsőként Enikő érkezett, akit izgatottan, könnyezve fogadtak a szülők. A mosolygós, visszahúzódó teremtés rögtön elnyerte a gazda-család tetszését, de nem sokáig tudtak örülni a fiatal menyecskének, mert megjelent a mindenre elszánt, kiskosztümös Erika. Az erdélyi kétgyermekes anya egy egész ajándékboltot felvásárolt, hogy lenyűgözze a malactenyésztőket. Megjött Kata is, aki nem csak azért nem nyerte el a választóbizottság tetszését, mert már ránézésre sem passzol Tomi gazdához, hanem kiderült róla, hogy nemrégiben elvált. Az első nap végére sikerült a jelentkező hölgyek kétharmadát megbántani a kíváncsi szülőknek, és a mindenbe beleszóló anya szájából elhangzott a "ha hazudtatok, az úgyis kiderül" fenyegető mondat is. A hangulat sokszor fagyos volt, a leendő anyós megnehezítette a tanyasi nyugalomra és szerető férjre vágyó nők dolgát. A nyertes végül Enikő lett, vele utazott a szerelemre éhes gazda a horvát tengerpartra, ahol hosszasan ácsorogtak kézenfogva a vízben a naplementében. A produkciótól úgy tudjuk, a szerelmesek a nyári felvételek óta is kapcsolatban vannak egymással, októberig biztosan együtt voltak.
A műsor kreatív főszerkesztője szerint a pártalálati arányokból is kiderül, hogy a Házasodna a gazda nem egy előre megtervezett, forgatókönyv alapján összeállított show volt, hanem a valóság bemutatása. "Mint ahogy az életben sem törvényszerű, hogy egymásra lelnek a párok, a műsorban is csak két gazdának sikerült megtalálnia a boldogságot" - kommentálta Rubin Kristóf a műsort, aki szerint abszolút siker volt, nagy nézettséggel ment, a follytatásról pedig a csatorna dönt.