Házasodna a gazda - Második rész, folytatódik az ismerkedés

Házasodna a gazda első részében a gazdák kiválasztották a legszimpatikusabb három lányt maguk mellé. Bence és András gazda kezdeti lépéseit már megismerhettük a Házasodna a gazda első részéből. A második részben beköltöznek a lányok és bonyolódnak a szálak!
András gazda – Házasodna a gazda
András gazdát otthagyta a számára legszimpatikusabb hölgy, Szilvi. Így Ő csak két menyecske közül választhat majd. A két lánnyal reggelizett és elmondta nekik, hogy mi történt. A lányok természetesen örültek, hogy már csak ketten küzdenek Andrásért.
Bence gazda – Házasodna a gazda
Bence gazda menyecskéi ellátogattak az örömszülőkhöz a tanyára. Bence gazda később csatlakozott hozzájuk lóháton. Bence körbevezette a lányokat a tanyán. Bence gazda úgy döntött, hogy bemegy a kismalacokhoz. A jó gazdát megharapta a saját anyamalaca, az édesapja látta el Bencét ideiglenesen. A lányok később bevitték a kórházba, ahol ellátták és felkötötték a kezét.
Később kilátogattak egy fogathajtó versenyre, melyet édesanyja szervezett. Bence gazda félrehívta Melindát egy szénabála torony tetejére, ahol el tudott vele beszélgetni. Bence bevallotta, hogy tetszik neki Melinda. A két pártában maradt lány persze próbálta kitalálni mi történhet a bála tetején.
Szilveszter gazda – Házasodna a gazda
Szilveszter gazda állattenyésztéssel és erdőgazdálkodással foglalkozik. Először Indira érkezett meg hozzá, aki azonnal letámadta Szilveszter gazdát, Szilveszter körbevezette a birtokon. Horváth Réka érkezett meg másodiknak, 24 évesen pultosként dolgozik és abban reménykedik, hogy itt rátalál a szerelem. Nikolett harmadikként Pápáról érkezett Szilveszterhez, könyvelőként dolgozik a civil életében.
Szilveszter este mutatta be a lányokat a szüleinek. Elég oldott hangulatban zajlott a vacsora. A lányok nem voltak visszafogottak és ugratták Szilveszter gazdát. Kiderült, hogy Szilveszter szülei 45 éve vannak együtt. A lányoknak így magasra lett téve a léc.
Szilveszter este kikérdezte a szüleit. Nikit és Rékát említették aranyosnak és helyesnek. Indirát politikus módon nem emelték ki.
Tomi gazda – Házasodna a gazda
4 hektáros sertéstenyésztő telepet a család együtt virágoztatta fel. Tomi gazda anyuka szoknyája mellett él. Itt a 3 lánynak nem csak Tomi gazdát, hanem a családot, legfőképp a mamát is meg kell győznie. Enikő Budapestről érkezett meg először Tomihoz. Tomi édesanyja már a lány látványától elsírta magát. Kata másodikként érkezett és elváltként abban reménykedik, hogy Tomi lesz az igazi. Erika a 2 gyerekes ambiciózus családanya lehengerelte a családot. Mindenkinek hozott testreszabott ajándékot.
Tomi gazdáéknál este összeült a nagy család és nagy csöndben fogyasztották a vacsorát. A vacsora után a mama vette kezébe a beszélgetés irányítását. Igyekezett megtudni, hogy kinek miért ment tönkre a kapcsolata. Tomi a vacsora végén félrehívta Erikát és egy plüssállatot adott neki. Úgy vihogtak, mint két kisgyerek. Később enyelegtek egy kicsit, aztán elment …volna… Erika is aludni. Természetesen a két hoppon maradt lány azonnal kikérdezte, hogy mi történt kettejük között.