Házasodna a gazda - Első rész a gazdák választottak

Házasodna a gazda - A gazdák és a feleségjelöltek
A 4 teljesen eltérő gazda, de mindannyian a Házasodna a gazda műsorban bíztak.Agglegény életet adná fel a 37 éves Szilveszter gazda. A 31 éves sertéstenyésztő Tomi gazdának csak rövid kapcsolatai voltak, szeretné megtalálni az igazit. 41 éves András gazda örülne, ha várná haza valaki. Bence gazda 25 évesen szereti a csajozást, de Ő is meg szeretné találni a párját a Házasodna a gazda segítségével.
Lilu a gazdákkal együtt ült le átbeszélni a műsort. A gazdák megtudták, hogy Őértük rajongtak a legtöbben és sokan jelentkeztek értük. A négy gazda egy-egy dobozt kapott, amelyben rajongói levelek voltak. A gazdák kiválaszthattak 6 lányt/asszonyt, akiből hármat választhatott magának.
Elsőként András ment megtekinteni a feleségjelölteket. A lányok beszéltek magukról és arról, hogy miért éppen Andrást választották. András arra is kíváncsi volt, hogy a lányok hogyan viszonyulnak a gyerekekhez. Lilu a rapid randik végén igyekezett kifaggatni Andrást, hogy ki és miért tetszett neki. Szilvi, Marcsi és Orsi volt az akit András választott.
Szilveszter gazda lányai jóval agilisebbek és túlságosan határozottak voltak. Ráadásul mindegyik egy fejjel magasabb volt nála. Szilveszter Niki, Indira és a pultos Rékát választották.
Tomi gazda is megkapta a maga hölgyeit. Nyugodtnak és határozottnak írták le a lányok. Tomi gazda egy erdélyi lánnyal Enikővel találta meg legjobban a közös hangot. Érdekesnek írta le a lányokat Tomi gazda és úgy érezte kevés információt kapott. Tomi gazda 2 lányt azonnal kiszúrt magának, de a harmadik kiválasztása nehezen ment. Enikő és Erika volt a két biztos befutó nála.
Bence gazda a legfiatalabb a gazdák között, így nem is csoda, hogy Ő kapta a legfiatalabb hódolókat. Bence gazda a 25 éves Karina, a 35 éves Dorina és  Melinda mellett döntött. Karina tetszett neki a legjobban, de Dorina rajongott érte a legjobban.
Lányok látogatóban a Házasodna a gazda gazdáinál – András gazda
András gazdához érkeztek először a kiválasztott hölgyek. A 3 lányt nem csak a gazda, hanem az állatok is fogadták. Orsi érkezett elsőnek kevés csomaggal. Marcsi érkezett másodiknak kifejezetten azzal a szándékkal, hogy megtalálja Andrásban az igazit. A harmadik hölgyért András lovaskocsival ment ki a buszvégállomásra, mert Ő nem autóval jött.
Szilvi azonnal elvarázsolta Andrást, mert hasonló lelkületű. András húslevest és pörköltöt tálalt fel hölgyeinek. Szilvi elpityeredett és András gazda félrehívta megbeszélni. Kiderült, hogy Szilvit visszahívja a volt párja és inkább hazamenne.Szilvi is érezte, hogy András csalódott benne és sajnálta, hogy ezzel megbántotta.
Lányok látogatóban a Házasodna a gazda gazdáinál – Bence gazda
Bence gazda édesapja földjén gazdálkodik és lovasiskolát tart fent. Először Dorináért ment ki a vasútállomásra. A 30 éves Dorina reménykedik, hogy Őt választja majd Bence. Karina bevallotta, hogy eddig soha nem utazott még fiúért, de most autóval megtette a távot Miskolcról Bence gazdához. A két lány azonnal féltékeny lett egymásra érkezés után. Melinda harmadikként érkezett, a barátnője hozta el Bencéhez. Nagy kérdés, hogy kibe tudna beleszeretni….