Házasodna a gazda - A szereplő gazdák rövid bemutatása

Az RTL Klub bemutatta a Házasodna a Gazda összes gazda szereplőjét. A városi lányok közül ezek a gazdák választhatnak maguknak feleséget.
András gazda a Házasodna a Gazda állattenyésztője
Karancskeszin él Sípos András az állatok nagy barátja. 35 hektáron gazdálkodik András és mindenféle állat megtalálható nála a ház körül a lótól a vadmalacig. András rajong az állataiért és az állatok is nagyon szeretik Andrást. Kikapcsolódásként azért néha Ő is meglátogatja a disco-t és a bálokat. 24 évig volt házas, 3 szép gyermeke van, de elhagyta az asszony. Saját meglátása szerint is keveset foglalkozott vele. Mára túltette magát a csalódáson és csak a szépre gondol. Reméli újra rátalál a szerelem.
Bence gazda a Házasodna a Gazda lótenyésztője
Bence gazda, azaz Kucsora Bence hódmezővásárhelyi gazdálkodó. A természet és a lovak az élete. Fiatal kora ellenére úgy érzi elérkezett az idő, hogy megtalálja élete párját, akit vékony fekete hajú lány személyében álmodott meg. Bence szereti a talpraesett és vagány lányokat, akik ugyanakkor érzelmesek és érzékenyek is. Nála a nagyképűség és az elkényeztetett jellem kizáró ok főként, hogy a kapcsolatban szereti ő hordani a nadrágot. Bence számára a külső mellett a belső értékek is fontosak ,de azt hangsúlyozni kívánta, hogy a kiválasztott hölgy mindenképpen legyen alacsonyabb nála.
József gazda a Házasodna a Gazda állattenyésztője
Jeszek József Somogybükkösdre várja élete párját.  A zeneszerető fiatalember 180 cm alatti hölgyek felbukkanására vár, akik sportos testalkattal rendelkeznek. Nála a megbízhatóság az egyik legfontosabb tényező a kölcsönös bizalom és szeretet mellett. Hasonló értékrendű partnert keres, így elkényeztetett flegma hölgyet nem is tud elképzelni maga mellett. A 32 éves állattenyésztőként végzett férfi a gazdák közül talán az egyik legérzékenyebb és legérzelmesebb. Kedvenc lova a Király névre hallgató paci, aki a számos jószág mellett József egyik szíve csücske. József édesapja halála után vette át a gazdaság irányítását, ám a tőle kapott értékeket szeretné gyermekei számára is továbbadni. Élete párjában azt a bizonyos pluszt keresi, ami lángra lobbantja a szerelmet.
Ottó gazda
Ottó gazda, azaz Berente Ottó két házasságon túl még mindig hisz abba, hogy ő is megtalálhatja élete párját. Három gyermek édesapja, ám két nagyobbik fia már önálló életet él. Számára nagyon fontos, hogy legkisebb fia Árpika számára egy pótanyukát is találjon párja személyében. Ottó gazda ahogy korábban is most is a vékonyabb hölgyek közül szeretne párt választani. Számára csak a korban hozzá illó negyven feletti hölgyek jöhetnek szóba, akik mellesleg háziasak is.
Rolf gazda a Házasodna a Gazda testnevelőtanára
Gerstmájer Rolf személyében egy igazán sportos és vagány gazdálkodót ismerhettünk meg. Ő kifejezetten csinos partnert keres, aki semmi esetre sem magas termetű. A sport a hölgynél is fontos szerepet kell hogy betöltsön, hiszen ez az egyik közös program alapja lehet majd. Rolf gazdának fontos, hogy választott társa elfogadja az ő életvitelét és munkáját, így a természet szeretete alapkövetelmény. Szülei szerint gazdajelöltünk válogatós, így nem könnyű rabul ejteni szívét. A testnevelőtanárként végzett 34 éves gazda komoly kihívás lehet az ő szívére pályázó hölgyek számára. Rolfnál a rövid haj kizáró tényező.
Szilveszter gazda a Házasodna a Gazda gazdásza
Medvegy Szilveszter számára a föld jelenti a mindent. Számára ez a boldogság az öröm és a kikapcsolódás, ezért fontos számára hogy választott párja elfogadja az ő életét. Számos csalódás érte már az életben melyből nehezen sikerült felállnia éppen ezért az utóbbi időben óvatosan bánt szíve kapujának nyitogatásával. Most, hogy a gazdaságát felépítette és sikeresen irányítja elérkezettnek látja sz időt, hogy megtalálja társát. Úgy érzi, ha ez sikerül neki közel és távol a legboldogabb ember lehetne.
Tamás gazda a Házasodna a Gazda papja
Tamás gazda 28 és 34 év közötti családcentrikus hölgy személyében képzeli el társát. Átlagos vagy vékonyabb hölgyek jelentkezését várja, aki nem magasabbak 170 cm-nél. Szereti ha a hölgy úgy nőies, hogy közben nem hivalkodó. Szerinte a kompromisszumkészség elengedhetetlen egy jól működő kapcsolatban. Buda Tamás Gábor papi hivatását hátrahagyva váltott a gazdálkodásra és úgy érzi tökéletes döntést hozott ezzel, hiszen ebben az életformában tud igazán kiteljesedni. Bízik benne, hogy hamarosan családja társaságában élvezheti majd a vidéki lét örömeit.
Tomi gazda a Házasodna a Gazda sertéstenyésztője
Kondricz Tamásék házánál a humor állandó vendég. Tomi szüleivel él, ám már önálló családra is nagyon vágyik. A sertéstenyésztéssel foglalkozó gazda vágyik már a szerelemre. Hosszú ideje hiányzik a szerelem az életéből, de bízik abban, hogy Ámor nyila hamarosan eltalálja. Tamásnak csak rövidebb kapcsolatai voltak. Szerinte a legtöbb esetben a hazugság vetett véget a kapcsolatnak. Tamás hatalmas lehetőségnek tartja a műsor, bízik benne, hogy hamarosan a barátnőből feleség is lesz aki gyerekekkel ajándékozza meg majd őt.