Házasodna a gazda 2012 - Megvan a nyolc vidéki főszereplő

Alakul a Házasodna a gazda című reality mezőnye - értesült az [origo]. Megvan a nyolc vidéki, kemény férfi, akik közül választhatnak a városi lányok. Megtalálta az RTL Klub új, őszi párkereső műsorának férfi főszereplőit, nyolcan vannak, és többféle területről érkeztek: van, aki állattenyésztéssel, más földmunkával, esetleg borászattal foglalkozik. Különböző korúak, vannak köztük elváltak is.

A formátum jól ment Ausztráliában és az USA-ban, de úgy gondolhatja az egyszeri tévéző, hogy a prérin könnyebb kockahasú, jóképű farmert, cowboyt fogni lasszóval, mint itthon, ahol azért a gazdaságban dolgozókat a plázákban tűsarkon tipegő lányok inkább úgy képzelik, mint Mészáros János Eleket, nagy hassal, hetyke bajusszal. Mint az [origo] a produkciótól megtudta, a stáb egyes tagjai ugyanezen félelemmel álltak neki a castingnak - de állítólag vannak kifejezetten jóképű, fiatal és igen jómódú férfiak is, akik vállalták a televíziós párkeresést. Van köztük olyan, aki kis sem élte magát nagyon, fiatalon megkapta a családi vállalkozást, azóta keményen dolgozik, nem jut idő nőzésre, viszont úgy érzi, itt az ideje párt találni, gyereket vállalni. Rubin Kristóf kreatív főszerkesztő szerint dokumentarista, eseményeket lekövető műsorról van szó, ahol az első találkozás, a férfiak és a nők kiválasztása után a stáb nem is szól bele az események folyásába. "A tévéstáb is ott lakik a gazdánál, azt veszi, hogyan boldogulnak egymással. Benkő, Alekosz, és Delhusa Gjon párkeresője kimondva is szórakoztató, kissé abszurd műsornak volt szánva, de ez nem olyan, mint az említettek: itt egyszerűbb a struktúra, valóságos helyzetet mutatunk, annak minden előnyével, hátrányával, kínos helyzetekkel, akár feszengő párosokkal. Ez egy letisztult műsor, valóságos helyszínen, valóságos emberekkel, nem véletlen, hogy a franciáknál már a hetedik évad következik" - mondta.
A főszerkesztő szerint a gazdák, akikkel forgatnak majd, a módos középgazdálkodói réteghez tartoznak, megfordultak külföldön, páran Távol-Keleten is, esetenként snowboardozni járnak, felvilágosult emberek, nem pedig egyszerű parasztok, ahogy a nagyvárosi fiatalok képzelnék. "Ez nem az ausztrál vagy amerikai műsor remake-je: minden országban másképp csinálták meg. Az európai verziókban hús-vér nők vannak, életkorban is inkább harmincasok, negyvenesek, tehát nem tiniket, plázacicákat akarunk belevinni. Egy átlagos párkereső show akkor ér véget, amikor a főszereplő kiválasztja azt, aki legjobb küzdött érte, aki megnyerte magának. Itt ez a pillanat már a műsor kétharmadánál bekövetkezik, az utolsó rész pedig két hónappal az események után kerül felvételre: visszamegyünk, és megnézzük, mire mentek egymással, működik-e a kapcsolat" - tette hozzá Rubin, aki szerint a kiválasztott nyolc férfi mind érdekes, izgalmas személyiség lesz. A további menetrend szerint 3-4 perces kisfilmeket láthat a tévéző a június 29-i adásban, amely után az RTL Klub szingli nők jelentkezésére számít. Minden gazdának meg lesz adva az e-mailje, telefonszám, és ősszel azok kerülnek képernyőre, akik a legtöbb nő érdeklődését kiváltották. Párhuzamosan futó sztorikat, szerelmi történeteket ígérnek a nézőknek, de az RTL még nem árulja el, hány szál lesz, csak a biztos, hogy nem egy vagy kettő - külföldi műsorokban van olyan, hogy nyolc történet megy folyamatosan, de egy adásban csak négy-négy sztori folytatódik.