Házasodna a gazda - Mészáros János Elek sikeresen tért át az egészséges táplálkozásra

Kevesen képesek negyven év fölött életmódot váltani, de Mészáros János Elek sikeresen tért át az egészséges táplálkozásra. Sőt még édesanyját és a nővérét is bevonta a diétába.
Mészáros János Elek a Fejér megyei Alcsútdobozon él édesanyjával és nővérével. Az amatőr operaénekes igazi vidéki ember, aki sok mindent megtermel magának háztáji gazdaságában, és házi koszton él.
Tavaly novemberben azonban megváltozott a negyvenkét éves férfi élete. Egy orvosi vizsgálat kiderítette: túlsúlya miatt magas a vércukorszintje, s kínzó lábfájását is ez okozta, ezért életmódot váltott.
– Hat után már egyáltalán nem eszem, és kivontam az étrendemből a cukrot, valamint a fehér kenyeret, illetve a húsok közül is inkább halakat és szárnyasokat fogyasztok. Óriási lelki segítség, hogy az édesanyám és a nővérem is csatlakozott hozzám, így tulajdonképpen együtt diétázunk. A testvérem eddig tíz kilót adott le, édesanyám és én pedig húszat-húszat – magyarázta János, hozzátéve, hogy azért heti egy-két alkalommal némi édességet is fogyasztanak, mert nem sanyargatni akarják magukat, csupán egészségesebben élni.