Házasodna a gazda - Tűsarkon tipeg be a tanyára a szerelem - ilyen lesz az RTL Klub új valóságshow-ja

Az RTL Klub már nagyban keresi új valóságshow-ja, a Házasodna a gazda szereplőit. A Lilu vezetésével induló produkció egy rendhagyó párkereső, amely a falusi férfi és a városi nő ellentétére - és jó esetben vonzalmára - épít, és már a világ több országában kipróbálták. De hogyan is néznek ki az egyes országok verziói?
A Házasodna a gazda már nyár elején képernyőre kerül, ekkor azonban még csak egy felvezető részt láthatnak a nézők: az RTL Klub ekkor a gazdákat, a falun élő, kemény fizikai munkát végző férfiakat mutatja be. Ezek után várja a csatorna azon városi - tehenet-disznót talán még sosem látott - nők jelentkezését, akiknek megtetszett valamelyik gazda: ősztől így négy-öt szerelmi szálat is követhetnek párhuzamosan a nézők.
A műsor eredetije, a Farmer Wants a Wife 2001-ben indult Nagy-Britanniában, bár Svájcban már 1983-ban ment egy hasonló produkció, amely még címében is emlékeztet a mostanira: Bauer sucht Bäuerin, vagyis - nyers fordításban - Paraszt keres parasztasszonyt. A valóságshow-ból Angliában eddig két szezon ment le, az viszont nyolc év különbséggel, és két külön csatornán: a 2001-es bemutatkozás után a műsort 2009-ben vette át az ITV-től a Channel 5.
A produkciót ezután körülbelül huszonöt ország leadta, az európai államok mellett Ausztrália és a Dél-Afrikai Köztársaság is. A műsor természetesen az Egyesült Államokba is átkerült - ahol még eredeti címét is megtarthatta -, de ott nem aratott túl nagy sikert, csupán nyolc epizódot ért meg. Mindenesetre a tengerentúl volt talán az egyetlen hely, ahol a műsor formátuma is megváltozott: a nézők a több párhuzamos sztori helyett csak egyet követhettek, ahol is - A Nagy Ő mintájára - egyetlen farmerért versengett vagy tíz feleségjelölt.
Az amerikai változatot a TVCrunch talán nem véletlenül választotta be (tizenharmadikként) a tizenöt legrosszabb valóságshow közé: már csak a Billy Ray Cyrus világát Dr. Dre zenéjébe oltó - egy idejétmúlt lánybanda előadásában elhangzó - főcímdal is megérne egy elemzést. Közben persze a játékban szereplő csajokon is kiakadhat az egyszeri néző, hisz elmondásuk szerint nagyon elegük van már abból, hogy a nagyvárosi srácok csak a külsejükre utaznak - valószínű azonban, hogy ők is csak a kockahasú missouri farmerrel randiznának, egy pohos gazdával már nemigen.
Ausztráliában a műsor már a hetedik évadjánál tart (ott ugyan van is ehhez elég farmer), miközben egyre-másra puffogtatja a közhelyeket: a második szezonban szereplő, negyvenkét éves Rob például olyasmiket mond, hogy "Nem könnyű az életem, de a legnehezebb benne az, hogy nincs, akivel megoszthatnám". A hatodik évad megfelelően kínos felvezetőjében kockásinges srácok táncolnak a menyasszonyi ruhába öltözött lányokkal - természetesen egy pajtában, a Grease zenéjére:
A dél-afrikai verzió már életszerűbb, bár itt is - mintha még működne az apartheid - csak a búr telepesek leszármazottai vehetnek részt a versenyben. De legalább van köztük bőven, aki nem úgy néz ki, mintha egy katalógusból lépett volna ki, és még a helyi sajátosságok is megjelennek: az egyik szereplő például egy oroszlánkölyköt simogat a trailerben.
Szomszédjaink, az osztrákok szintén helyi környezetbe, az Alpok egy vadászházába helyezték a történéseket, ahova tűsarkújában bizonyára nehezen tipegett föl a rózsaszín bőröndöt vonszoló Nicole - aki a szarvasagancsok és más trófeák árnyékában állítólag a szerelmet is megtalálta.
Hirdetés feladás NEThirdetes.com